Sunday, 29 April 2012

Jagad!

Jag tog nya bilen på en tur till IKEA igår.  Jag behöver soffor, osthyvel, toalettpapper och kaffebryggare. Bland annat. Jag behöver miljoner saker eftersom jag alldeles snart flyttar hemifrån. Men, det är en annan historia.

Det är en solig dag. Bilen luktar plast och rullar på bra. Queens fina LP (alltså CD) spelar i stereon.

Jag tittar bakåt i backspegeln för att kolla trafiken. Och då märker jag det! Det skakar till. Spegelbilden hoppar till. Med jämna mellanrum hoppar hela synfältet till. 

"Tyrannosaurus!" är min tanke. Ni som har sett Jurassic Park vet hur Tyrannosaurens steg får allt att hoppa till. Och det blir små vågor i vattenpölarna när han kommer. *donk*.... *donk*.....

Jag fortsätter titta i backspegeln, men jag kan inte se Tyrannosaurusen. Jag ser bara några bilar bakom mig. Och en cyklist. Tittar snabbt åt sidorna, men ingen skräcködla där heller.  Det fortsätter skaka i backspegeln. Fortfarande lika regelbundet. Det är nog bra, för det betyder att Tyrannosaurusen inte ökat farten.

Nu kommer mitt tvivel. Även om det är spännande att tänka T-Rex, så förstår ju även jag att sådan tur (eller otur) har inte ens jag. 

När CD-spelaren byter spår till Jelaousy förstår jag vad det var!

Det var bastrumman i låten Fat Bottomed Girls som tillsammans med en bra stereo och alldeles för hög volym lyckas få backspegeln att hoppa till lagom mycket för att jag ska tro att jag är förföljd av en dinosaurie.

 Jag gillar min hjärna och fantasi som lurar mig att se och uppleva fantastiska saker. Det är nog inte så vanligt att man blir jagad av en Tyrannosaurus när man åker till IKEA. Men, igår fick jag uppleva det. Tack, Hjärnan och Fantasin.


1 comment: